20140708_143515Tarvaalan Seurantalo on hirsirakenteinen ja puuverhoiltu rakennus, joka on ajalleen tyypillinen malliltaan ja käsittää suuren 90 neliön salin, näyttämön, kahvion ja eteisaulatilan ala- ja yläkerrassa: huoneistoalaa on 240 m2. Idyllinen talo on suosittu erilaisten juhlien ja tapahtumien järjestämispaikkana. Taloa on peruskorjattu useaan otteeseen oman kylän talkootyönä, viimeisimmät isot uudistukset on tehty 2010-luvulla. Tiloja vuokrataan juhla- ja kokouskäyttöön ja siellä järjestetään mm teatteriesityksiä ja huutokauppoja.  Keittiössä on jääkappi, pakastin, astianpesukone ja grilli sekä astiasto 100 hengelle. Talossa on sähkölämmitys, ilmalämmitys ja puulämmitys ja rakennuksessa on vesi- ja viemäröintijärjestelmä. Pihapiirissä on huoltorakennus. Seurantalo sijaitsee lähellä Tarvaalankoskea ja Kalamajaa osoitteessa Koskenrannantie 16.

Tarvaalan Seurantalo

360° Tarvaalan Seurantalo, klikkaa kuvaa

Lisätietoja sekä varauskyselyt: Laukaan Tarvaalan kyläseura ry:

Markku Pitkänen, 0400 789 245, markku.pitkanen3@pp.inet.fi

Historiaa

Tarvaalan seurantalo on rakennettu v. 1923 samana vuonna kuin nuorisoseura perustettiin. Toiminta lähti ripeästi liikkeelle ja on ollut aktiivista kautta vuosien. Nuorison kansansivistysliike alkoi 1880-luvulla Etelä-Pohjanmaalla ja levisi nuorisoseuraliikkeen nimellä seuraavilla vuosikymmenillä koko maan kattavaksi. Tavoitteena oli tapakulttuurin, sivistyksen ja kansallisen harrastustoiminnan kohottaminen sekä pyrkimys kehittää yksilöstä tiedostava ja itsenäinen kansalainen. Keski-Suomeen perustettiin ensimmäinen nuorisoseura v. 1888. Laukaan nuorisoseurat ovat ikäjärjestyksessä kirkonkylä 1897, Kuusa 1907, lakkautetut Leinola ja Äijälä 1920, Tarvaala eli Laukkavirta ja Lievestuore 1923, Valkola 1926 ja Leppävesi 1945. Valtakunnallisen nuorisoseuratoiminnan toiminta‐ajatuksen mukaan nuorisoseurassa lapsella ja nuorella on eri‐ikäisten muodostamassa yhteisössä mahdollisuus kasvaa kulttuuristen harrastusten avulla hyväksi ihmiseksi ja kunnon kansalaiseksi. Nuorisoseuralaisuuden ydin on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen luomalla mahdollisuuksia nuorten omalle toiminnalle ja vaikuttamiselle sekä järjestämällä laadukasta harrastus- ja kerhotoimintaa.

Nykyisin Seurantalon toiminnasta vastaa Laukaan Tarvaalan kyläseura ry

Osoite: Koskenrannantie 16,
41325 Laukkavirta

Kuvia:  http://seurantalot.fi/talot/tarvaalan_seuratalo Lähde: Laukaan historia III s. 527-533, www.seurantalot.fi > talot> tarvaalan_seuratalo.