Tarvaalan Kyläkauppa ja Mustan Korpin Saluuna

Tarvaalan kylän sydämessä neljän tien risteyksessä toimii Laukaan ainoa kyläkauppa ja sen siivessä Mustan Korpin Saluuna. Saluuna on western- ja intiaanihenkinen seurusteluravintola, jolla on A-oikeudet. Talvisin on tilaa n. 50 asiakkaalle, kesällä n. 110 henkilölle, kun kesäterassi ja pihan kota ovat myös anniskelualuetta.

Tarvaalan kyläkauppa on kesällä auki joka päivä. Tarjolla on monipuolinen valikoima kylmiä juomia, elintarvikkeita, tuoretta leipää, erikoisuutena kylän pitopalveluyrittäjän Riitta Nukarisen maalaislimppu.
Hyllyiltä löytyy koirien tarvikkeita, hygieniatuotteita, käsinpiirrettyjä kortteja, postimerkkejä, posliinisia lehmäkannuja ja mukeja. Ostoksille on mahdollista saada kotiinkuljetus.
Saluuna on kesällä auki päivittäin tarjoten kohtaamispaikan ja ruokailumahdollisuuden. Suosittuja annoksia ovat mm. täytetyt Mustan Korpin Saluuna_letut, hampurilaiset ja kiusaukset, pikkusuolaiset, olut ja siideri yms. Karaoke ja iltaohjelmat houkuttelevat paikalle väkeä. Joka vuosi järjestetään mm. sikajuhlat heinäkuun 2. lauantaina.
Tilaa voi vuokrata yksityistilaisuuksiin. Persoonallinen Saluuna on pidetty käyntipaikka ja mm polttarijuhlien pitopaikka.
Tapahtumista ja aukioloajoista ilmoitetaan Facebook-sivuilla ja nettisivuilla www.mustakorppi.fi
Kaupasta on mahdollista ostaa verkko- ja katiskapyynnin kalastuslupia ja -merkkejä Kangas-Naaran-Puttolan osakaskunnan alueille sekä Lievestuoreenjärvelle.
Myynnissä on mm. perhoja.
Kyläkauppa ja ravintola Mustan Korpin Saluuna

360° Ravintola Mustan Korpin Saluuna, klikkaa kuvaa

Historiaa

Tarvaalassa on ollut kyläkauppa vuodesta 1955. Mänttärin kauppa oli nykykiinteistön päädyssä, Saluunan tila toimi vilja- ja rakennustarvikevarastona ja niiden välissä oli posti. Matalin siipi on ollut asuintilana ja Hintikan sahahuolto toimi aikanaan rakennuksen alakerrassa sekä ulkovarastossa.
Sirpa Rännäri osti kiinteistön v. 1996. Hän perusti paikalle elintarvikekioskin, koska vastapäisessä rakennuksessa toimi Sirkan kauppa. Kioskin yhteyteen hän perusti ravintolan nimeltä Mustan Korpin Saluuna.
Muotovalokuvaaja ja ompelija Rännäriä kiinnosti lapsesta asti intiaaniseikkailut ja niinpä saluuna on sisustettu villin lännen tyyliin intiaanipäälliköiden kuvilla ja -päähineillä sekä muilla esineillä. Nimi tuli lempiväristä, joka oli musta ja korpit lentelevät kaupan tienoilla edelleen.
Kyläkauppa ja Saluuna vaihtoivat omistajaa v. 2008. Vuodesta 2013 kaupan ja Saluunan omistaa Laukaan Korppi Oy, jossa on useampia osakkaita. Ravintolapäällikkönä toimii Titta Oksanen.
Kesäasukkaiden lisäksi kauppa palvelee kalastajia, motoristeja, polkupyöräilijöitä, koululaisryhmiä, matkailijoita, marjastajia ja luontoretkeilijöitä. Kaupanpitäjiltä saa tietoa maaseutuyrittäjien lähipalveluista, tonttitarjonnasta, kylän nähtävyyksistä, majoitus-ja ohjelmapalveluista jne.

Yhteystiedot

Musta Korppi, Tarvaalan Kyläkauppa ja Saluuna
Simunankoskentie 8, 41325 Laukkavirta, 040 5455 843
sähköposti: musta.korppi@laukaalainen.fi
Kotisivut:
www.mustakorppi.fi
Facebook:
Mustan Korpin Saluuna
Tarkista kaupan ja saluunan aukioloajat Facebookista tai nettisivuilta!